Sweet dreams are made of this
Blijf op de hoogte en volg Lielle
28 Juli 2012 | Verenigd Koninkrijk, Londen
En dan die weergaloze opening. Niet zo pompeus, wel indrukwekkend maar vooral met een enorme knipoog. Mr Bean die de uitvoering van het London Symphony Orchestra op piano begeleidt, de Queen en James Bond in een helikopter onder Tower Bridge door, tientallen Mary Poppins’s die omlaag komen dwarrelen, maar ook de National Health Service, klassieke jeugdboeken, de industriële revolutie en de uitvinder van het WWW, hoe krijg je de thema’s bedacht. Helaas hebben we het aansteken van de vlam en de verdere ceremonie gemist, omdat het toch nog een aardig eind reizen is naar Theydon Bois, en we niet graag de laatste shuttle hadden gemist.
Wat ook bijzonder opvalt, is de behulpzaamheid die je overal tegenkomt. De metromeneer (dwz van de Tube ;) ) die tipte nog 5 minuten te wachten zodat de day pass een stuk goedkoper zou zijn, de ‘helpers’die je overal op de stations tegenkomt en adviseren over de route, de bijzonder vriendelijke security bij het HHH, echt een verademing als je Amerikaanse immigratietaferelen had verwacht. Hulde!
Voor vandaag staat voor mij de eventingdressuur (slaapverwekkend volgens iedereen) en het verkennen van de cross op het programma. Antoine gaat nog wat musea bekijken en mogelijk Lars Boom aanmoedigen bij het wielrennen op de weg. Vanavond weer een rondje HHH, het zijn wel korte nachten zo.
En nog een kort rondje mooie quotes in de media:
[i]Evening Standard[/i]
- Eventing consists of dressage, jumping and endurance. The endurance event takes places over a 16 km course. (voor mijn niet-paardenvrienden, het is ca 5 km en heet cross country, endurance is een andere discipline)
- Canter: a steady controlled gait for three of the horse’s legs off ground at once (of een, twee en vier, kan allemaal)
Maar de Evening Standard komt ook met de Bluffer’s guide to the Games. Als je termen als schouderbinnenwaarts, wijken, appuyement en travers af en toe erin gooit, is dat ruim voldoende. Maak alleen niet de fout dat Laura Bechtolsheimer een Duitse is, dat is dan weer erg jammer.
[i]Mart Smeets in een interview met Anky[/i]
Heb je eigenlijk al eens meegelopen in de opening?
Have fun today, we will!
28 Juli 2012 - 20:58
Aan Lielle En Antoine:
Hoi Lielle en Antoine
Vanuit het benauwde en inmiddels natte Nederland wensen wij jullie een hele fijne
en gezellige dagen.
Groetjes en liefs van de Boertjes en de Beestenbende !